Zonnepanelen laten plaatsen op een leien dak

Veel mensen vragen zich af: is het mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen op een leien dak?
Natuurlijk is ons antwoord daarop ja. Op deze pagina vertellen we meer over een leien dak, zonnepanelen op een leien dak en de kosten voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een leien dak.

Waarom Solar Op Maat?

Scherpe prijzen

Hoog rendement

Servicegericht

Kennis en kunde

Vrijblijvend advies

wat is een leien dak?

Leien worden al eeuwen lang gebruikt als dakbedekking. In het verleden werd er voornamelijk natuurleien gebruikt, maar tegenwoordig zijn kunstleien helemaal in. Een leien dak is duurzaam, weersbestendig en kan op vrijwel alle dakvormen geplaatst worden.

Er zijn dus twee verschillende soorten leien. Dit zijn natuurleien en kunstleien. Deze zijn beide in vierkante als rechthoekige vorm beschikbaar en de hoeken kunnen zowel recht of afgerond zijn. De mogelijkheden met betrekking tot kleur en afwerking zijn afhankelijk van het soort lei dat toegepast wordt. Natuurlei heeft de kleur en het reliëf van natuursteen. Dit kan dus blauw, bruin, groen en alle andere kleuren van natuursteen. Kunstleien zijn in grijs- en bruintinten te koop, maar ook in rood en bruintinten. Alle leien daken zijn maatwerk.

waar moet je op letten bij zonnepanelen op een leien dak?

Bij het monteren van zonnepanelen op een leien dak dien je met verschillende dingen rekening te houden. Denk hierbij aan de leien of de leipannen die op het dak liggen. Er moet altijd met grote zorg te werk gegaan worden, zodat de zonnepanelen op de juiste manier geplaatst worden. Je kunt zonnepanelen in principe op ieder leien dak plaatsen. Houdt hierbij tijdens het installeren van de zonnepanelen wel rekening met de vorm van het dak. Als je bijvoorbeeld een erg schuin leien dak hebt dienen de zonnepanelen namelijk op een rails geplaatst te worden.

Zonnepanelen op een schuin leien dak mogen nooit te dicht bij de goot, dakrand of nok geïnstalleerd worden. De zonnepanelen moeten namelijk wel windturbulentie aan kunnen bij zware wind. Bij een tussenwoning kun je zonnepanelen wel tot aan de rand plaatsen. Bij het plaatsen van zonnepanelen geldt altijd de regel dat de panelen 20 tot 30 centimeter van de goot, rand of nok geïnstalleerd moeten worden.

Voordat je zonnepanelen op een schuin dak gaat monteren is het belangrijk om de positie van de panelen vooraf te bepalen. Het is belangrijk dat de locatie van de houtstructuur goed aangeduid is als hierop stokbouten of leihaken geplaatst moeten worden. De montage van stokbouten en leihaken zijn specialistisch werk. Er moet namelijk onder een bestaande dakpan een leihaak geplaatst worden. Het is dus belangrijk dat je een professional inschakelt voor dit soort zaken. Na het plaatsen van de leihaken kunnen de draagprofielen gemonteerd worden. Hierna kunnen de zonnepanelen op de draagprofielen geplaatst worden.

Let daarnaast ook op de dakdoorvoer. Zonnepanelen zijn voorzien van kabels waardoor de elektriciteit getransporteerd wordt. Deze kabels worden aangesloten op de omvormer. Deze dienen op een geschikte plaats naar binnen gebracht te worden. Om schade en een eventuele lekkage te voorkomen dient dit op een nette manier te gebeuren. Het is aangeraden om altijd een flexibele buis te gebruiken om de kabels tegen scherpe randjes te beschermen.

Zonnepanelen zijn natuurlijk voorzien van kabels waardoor de elektriciteit vervoerd kan worden. Deze kabels worden naar de omvormer aangelegd. Deze kabels dienen altijd op een geschikte plaats naar binnen gebracht te worden. Dit moet natuurlijk op een nette en waterdichte manier gebeuren om schade en lekkage te voorkomen. Meestal kun je uitgaan van een opening van ongeveer 2 cm breed. Gebruik altijd een flexibele buis om de kabels tegen eventuele scherpe randen te beschermen.

Als je een leien dak hebt is is de dakdoorvoer maken lastiger dan je denkt. De kabels kunnen in deze situatie het beste naar binnen gelegd worden op de plek waar men ook de leihaak gemonteerd heeft. Om het goed waterdicht te maken kan lood of plaklood gebruikt worden. Na de montage kun je het gat voor de dakdoorvoer het beste afkitten. Daarmee zorg je ervoor dat er geen vocht naar binnen kan lopen als het lei op je dak beschadigd is.

Zonnepanelen Leien Dak Dakhaak
Leihaken op een leien dak

zonnepanelen laten plaatsen op een leien dak door solar op maat

Zoals je weet, gaan wij bij Solar Op Maat geen uitdagingen uit de weg. Daarom installeren wij met veel plezier zonnepanelen op jouw woning of pand met een leien dak. Je dient wel rekening te houden met best wat zaken, zoals net verteld is. Daarom zal dit wel wat meer kosten dan het plaatsen van zonnepanelen op een gewoon schuin dak. Wij zijn hier graag eerlijk en transparant over, zodat de klant niet voor verrassingen komt te staan. De extra kosten zullen hem vooral zitten in het monteren van de leihaken onder de leien dakpannen. Dit is arbeidsintensief en specialistisch werk, waardoor hier best wat arbeidsuren in gaan. Houdt hier dus rekening mee als je zonnepanelen door ons laat installeren op je leien dak. Uiteraard kun je voor de rest de service verwachten die je gewend bent. Hieronder kun je nog eens terugvinden waarom je zonnepanelen moet laten installeren door Solar Op Maat:

Verhoging van de waarde van je woning

Geen last meer van de stijgende energieprijzen

Aanzienlijk lagere energierekening

Toekomstbestendige groene energiebron

Beter energielabel van je woning

Mogelijkheid tot terug levering van stroom

Levensduur van minimaal 10 jaar en dit kan zelfs oplopen tot 30 jaar

Snel en gemakkelijk geïnstalleerd door vakkundige installateurs

Snelle terugverdientijd en een hoog financieel rendement

Weinig onderhoud en mogelijkheid tot onderhoudscontract

“binnen een week geïnstalleerd”

Zonnepanelen Op Een Huis In Etten-Leur

Chris, eigenaar woning: “Ik was op zoek naar een lokale installateur
voor zonnepanelen op mijn woning in Etten-Leur. Via een kennis
kwam ik al snel uit bij Solar Op Maat. Na akkoord op de offerte
zijn de panelen binnen een week geïnstalleerd. Ik ben zeer
tevreden over het product en de service!”

wordt jij ons volgende succesverhaal?

Vraag hieronder een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

type daken

Zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen schuin dak

Zonnepanelen dakkapel

Zonnepanelen leien dak

Zonnepanelen op overkapping

Zonnepanelen in je tuin

werkgebieden

Etten-Leur

Bergen op Zoom

Zeeland